סמוסה הוא, בדרך כלל, מאפה הנאכל כחטיף במטבחי דרום אסיה. לפניכם הסמוסה בגרסת הפאי, לא כחטיף. שילוב של סמוסה עם פאי יוצר ארוחת צהרים או ערב חגיגית, מרשימה וטעימה. מתאים גם לטיולים כי קל להתנייד עימו וניתן גם להגישו קר. מילוי הבשר עשיר בטעמים נפלאים ומצופה במאפה פריך. גרסת בנגלדש.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פאי
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 4-5
- תבנית אפייה מתפרקת 20-24 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט.
- סיר רחב, 24 ס"מ או יותר+ מכסה/ סוטאג + מכסה/ מחבת עמוקה + מכסה.
- מברשת.
- סכין / ציפור פאי לאידוי נוזלי.
- רשת קירור.
- למילוי:
- לטיגון - כ-5 כפות שמן זית/קנולה.
- 3 בצלים קטנים קצוצים דק.
- 1 כפית מלח.
- 1 כפית זנגביל/גינגר טחון.
- 1 כף שום גבישי/ אבקת שום.
- 1.5 כפיות כמון.
- 2 כפיות צ'ילי אדום גרוס - לא חובה. לאוהבי החריף.
- 500 גרם כבש טחון/ או כל בשר בקר טחון אחר.
- 500 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחותכים לקוביות קטנות, רצוי בגודל שווה.
- 200 גרם אפונה קפואה - בכל סופר.
- 2.5 כפות קורנפלור מעורבבות עם ככף מים.
- כוסברה, חופן נדיב, קצוצה/ פטרוזליה.
- 1 ביצה טרופה / מים.
- למילוי: מחממים את השמן בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל והמלח ומבשלים עד שהם רכים ושקופים. בערך 8 דקות.
- מוסיפים את הגינגר,שום, כמון, צ'ילי. מערבבים . נותנים לתבלינים להתבשל כחצי דקה או עד שאתם מרגישים שהתבלינים נפתחו בסיר.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא משחים, מכל צדדיו.
- מוסיפים את תפוחי האדמה. מערבבים.
- מפחיתים את החום לנמוך-בינוני, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מוסיפים את האפונה הקפואה. מערבבים.
- מוסיפים את הקרונפלור. מערבבים- יעזור לעבות את כל המיצים שנותרו בתחתית המחבת.
- מנמיכים להבה, מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים. הורידו מהאש.
- אפשר להעביר את הסיר לרשת קירור. אפשר להעביר את תוכן הסיר לקערה. על התערובת להתקרר קירור מוחלט לפני שמוסיפים אותה לקלתית.
- מכינים את הקלתית על פי הוראות המתכון המצורף בהמשך.
- ממלאים את הקלתית במילוי הסמוסה*.
- עם מברשת, מברישים ביצה טרופה על השוליים שנותרו מעל המילוי בתבנית.
- מברישים עם ביצה גם על קוטר הבצק בצידו הפנימי של מכסה הבצק.
- כסו את הבשר, צבטו את שולי הכיסוי התחתון יחד עם הכיסוי העליון. הפאי צריך להיות סגור באופן מוחלט.
- על מכסה הבצק. יוצרים איקס עם סכין חד באמצע הבצק, כדי לאפשר לאדים לצאת ומקפלים החוצה, כך שנוצר מעין צורת פרח.
- עם מברשת מברישים ביצה טרופה על מכסה הבצק. אפשר גם מים אבל ביצה תיתן צבע יותר יפה.
- מחממים מראש תנור 200 מעלות או 180 טורבו.
- אופים למשך כ-40 דקות.
- מעבירם לרשת קירור, נותנים לפאי להתקרר כ-15 דקות. מסירים תבנית, פורסים ומגישים.
- לשמור במקרר.
- ניתן גם להגיש קר. לכן הפאי מתאים מאוד לפיקניקים וטיולים.
- *למי שמשתמש בציפור פאי לאידוי נוזלי,ראו בתמונות, הוראות שימוש: לאחר שהמילוי קר והגעתם לסעיף 11. מניחים את הציפור במרכז הקלתית המוכנה.
- ממלאים את המלית מסביב לציפור.
- יוצרים עיגול או איקס במכסה הבצק ורק אז מניחים את המכסה על הפאי. הציפור יוצאת מהעיגול.
- לאחר שהפאי מוכן. לא מוציאים את הציפור. רק לאחר שחותכים את הפאי לפרוסות ומחלקים והציפור קלה להוצאה.
- למי שאין כרגע ציפור פאי, אבל התלהב מהרעיון, ניתן להשתמש במקל קינמון.
- קלתית בצק מים חמים: להוראות הכנה וכמויות לחצו כאן. אין לאפות את הקלתית
יש גם אפשרות נוספת: - קלתית מבצק פריך: להוראות הכנה וכמויות, לחצו כאן. אין לאפות את הקלתית.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/06/2019