חזה עוף ברוטב פטריות
ארוחה מהירת הכנה וטעימה מאוד. העוף מקבל טעם נהדר כאשר הוא מתבשל ברוטב מרק הפטריות וסופג את תבליניו.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 2-3
- מחבת + מכסה/ ווק+מכסה.
- שקית נילון / קערה.
- כף.
- קערה קטנה.
- 500 גרם חזה עוף פרוס לפרוסות עבות.
- 1 כף קמח.
- לטיגון - שמן קנולה/ מרגרינה/ מחמאה/ חמאה.
- 1 שקית אבקת מרק פטריות (כ-45 גרם).
- מים. (לטעם ,עדיף מים מנרליים).
- 1/4 כוס יין אדום - לא חובה.
- 1 בצל גדול, מטוגן.
- תוספת טעם (לא חובה):
- 2 פטריית פורטוגלו גדולות. פרוסות לארוך ולרוחב.
- 1/2 פלפל חריף פרוס לעיגולים גדולים וכל עיגול לחצי- לא חובה. לאוהבי החריף.
- במחבת עם מעט שמן קנולה טגנו את הפלפל חריף ואת הפטריות עד שהפטריות משחימות משני הצדדים. שמים בצד.
- הכניסו לשקית את חתיכות העוף והקמח. עשו קשר קל בשקית. נערו מספר פעמים, כך שכל חתיכות העוף יקומחו. שיטה שתשאיר את הידיים שלכם נקיות. אפשר גם לעסות בקערה עם הידיים.
- חממו את המחבת עם שמן קנולה. פזרו את העוף בצורה שווה במחבת.
- השחימו את העוף משני צדדיו.
- בקערה ערבבו טוב את אבקת מרק הפטריות עם מחצית כמות המים הכתובה בהוראות ההכנה שעל האריזה.(לאבקה ללא אריזה: לכ-50 גרם אבקת פטריות הוסיפו כ-100 מ"ל/גרם מים).
- הוסיפו את היין. ערבבו. (אם אתם לא מוסיפים יין, הוסיפו עוד 50 מ"ל מים).
- מזגו את מרק הפטריות למחבת.
- כסו את המחבת. בשלו על אש בינונית- נמוכה כ- 10 דקות. ניתן לערבב מידי פעם.
- הוסיפו את הפטריה המטוגנת והפלפל החריף. ערבבו.
- פזרו על העוף בצל מטוגן והגישו.
- אפשר להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה פיקנטיים בתנור.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 02/07/2019