מתכון טארט הונג קונגי, טארט ביצים מסין | יס-שף

טארט הונג קונגי, טארט ביצים מסין

מאפים | טארט | חלבי  
דירוג  

את טארט הביצים המשובח הזה, הכרנו מהתוכנית "המטבח המנצח" האוסטרלית בה התמודדו שני מתחרים שמוצאם מהונג קונג. מדובר בטארט פופולארי ואהוב בהונג קונג. קל להכנה וטעים. מוגש בטארטים אישיים.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  טארט

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • קעריות אישיות לטארט- תבניות טארטלטים קטנות -אפשר לשמן ולקמח מעט. (אפשר גם לקנות מוכן בחנויות האפייה ולעיתים יש גם בסופרמרקט).
  • קערה גדולה / מיקסר + וו גיטרה
  • כד מזיגה. 
  • נילון נצמד.
  • מטרפה.
  • מזלג.
  • מסננת דחוסה.
  • קיסם עץ.

מרכיבים:
  • לכ-16 טארטים
  • לבצק:
  • 300 גרם קמח.
  • 50 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה. חתוכה דק ופורסה.
  • 2 כפות מים קרים/2 כפות ביצה טרופה (אפשר לקחת מהמילוי)
  • הבזקת מלח ממלחייה.
  • למילוי:
  • 4 ביצים, L- טרופות.-(אפשר לקחת 2 כפות ביצה לקלתית במקום המים הקרים).
  • 6 כפות סוכר.
  • 3/4 כוס מים חמימים.
  • 60 גרם חלב מרוכז - בסופר מרקט או בחנויות טבע ואפייה.
  • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
  1. הכנת קעריות הטארט: בקערה גדולה מערבבים עם הידים: סוכר, מלח וקמח. מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים הכל עם הידיים.מוסיפים מים קרים ותמצית וניל. לשים עד איחוד. להשתדל ללוש כמה שפחות.
  2. יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לכ-30 דקות או יותר.
  3. מוציאם למשטח עבודה מקומח מעט. מרדדים את הבצק לנקניק, חותכים פסים רחבים לרוחב הבצק, לוקחים כל פס, יוצרים כדור. משטיחים במרכז הטארט ועל הדפנות. מסירים את העודפים. יוצרים מספר חורים בבסיס עם מזלג.
  4. מעברים למקרר או למקפיא.
  5. הכנת המלית: נחמם תנור ל 200-180 מעלות.
  6. בקערה נערבב עם מטרפה 6 כפות סוכר עם מים חמימים, נערבב מעט עד שהסוכר ימס.
  7. נחכה כ-10 דקות, או יותר, שהמים החמימים יתקררו.
  8. נוסיף את הביצים. נערבב.
  9. נוסיף את החלב המרוכז. נערבב.
  10. נוסיף את התמצית וניל. נערבב.
  11. נמזוג דרך מסננת את הנוזל לכד המזיגה. נערבב.
  12. נוציא את הטארטים מהמקפיא/ מקרר. נמזוג את המלית לתוכם.
  13. נכניס לתנור ל-15 דקות. הטארט מוכן כאשר נכניס לאמצע המלית קיסם והוא לא יפול.
  14. נעביר לרשת קירור לכ-15 דקות.
  15. נוציא מהתבניות ונגיש לשולחן.
  16. נשמור בכלי אטום במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 17/08/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'