עוגיות פרסות שקדים טעימות במיוחד
עוגיות פרסה טעימות מאוד וקלות להכנה. עוגייה קלאסית מרשימה, שתמיד מצליחה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 20+
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- מיקסר + וו גיטרה.
- נילון נצמד.
- 200 גרם חמאה-בטמפרטורת החדר/ לפרווה: מחמא/מרגרינה.
- 100 גרם אבקת סוכר/ סוכר דקדק.
- 200 גרם שקדים טחונים.
- 250 גרם קמח- מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- לעיטור וטעם: אבקת סוכר- לא חובה.
- במיקסר מערבבים יחד חמאה ואבקת סוכר. כ-5 דקות.
- לאחר מכן מוספים את כל שאר המרכיבים ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים כדור. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה.
- מחממים תנור 180 מעלות צ.
- יוצרים מהבצק כדורים.
- מגלגלים כל כדור לגליל ויוצרים פרסה.
- מניחים על תבנית האפייה.
- אופים כ-15 דקות או עד להזהבה.
- מעבירים לרשת קירור.
- לאחר קירור מוחלט, אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 28/08/2019