מוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי נפלא. לפניכם הקוקטייל בהמרתו לעוגה. עוגה בסגנון קובני. כל מרכיבי הקוקטייל, מתחברים נהדר יחד לעוגה טעימה, רכה ואוורירית, עם נגיעות טעם וריח של לימוני ליים, רום, סוכר חום ונענע. מושלם
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 9-10
- 2 תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ- משומנות ומוקומחות מעט.
- מיקסר + וו גיטרה.
- סכין/קיסם עץ.
- רשת קירור.
- סיר קטן.
- מסננת רשת.
- קערה.
- מזלג/ קיסם.
- פלטה מדורגת.
- לעוגה:
- 225 גרם חמאה, רכה.
- 225 גרם סוכר חום.
- 4 ביצים L.
- 225 גרם קמח תופח- מנופה.
- 2 קליפות לימוני ליים, מגוררים דק- בעונה/ לימון.
- יוגורט טבעי 50 גרם.
- לסירופ:
- 3 לימוני ליים סחוטים (90 מ"ל)- אם אין בסופר אפשר לקנות מיץ סחוט בחנויות הטבע.
- 100 גרם סוכר חום.
- מעט עלי מנטה/נענע חתוכים גס.
- 120 מ"ל רום בהיר.
- לקרם החמאה:
- 150 גרם חמאה לא מלח, רכה.
- 400 גרם אבקת סוכר-מנופה.
- 2 קליפות לימוני ליים, מגוררים דק.
- 100 גרם גבינת שמנת
- לעיטור: 2 לימוני ליים, עלי נענע/מנטה - - לא חובה.
- נחמם את התנור 180°C/ 350°F תוכנית טורבו.
- נשים את החמאה והסוכר במיקסר. מהירות בינונית. מקציפים למשך 5 דקות. ללא התערבות.
- להקציף פנימה את הביצים אחת אחת
- להוסיף את הקמח, גרידת הליים והיוגורט. מערבבים עד איחוד.
- מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות. אופים במרכז התנור למשך 25-30 דקות, או עד שסכין/קיסם שהוכנס באמצע העוגה יוצא נקי.
- מעבירים לרשת קירור. לאחר 15 דקות עוברים עם סכין על דפנות העוגה. משחררים מהתבנית. מצננים עד צינון מוחלט. לאחר מכן ממשיכים.
- להכנת הסירופ: מוזגים מחצית ממיץ הליים ואת כל הסוכר והמנטה לסיר.
- מחממים על אש בינונית. מערבבים כל הזמן, עד שהסוכר נמס. אם יש צורך מוסיפים 1 כף מים להמסת הסוכר.
- מורידים מהאש. מוסיפים את הרום, נענע ומיץ הלימון שנותר. מערבבים משאירים להתקרר כ-7 דקות, לא יותר. ולאחר מכן מעבירים דרך מסננת צפופה לקערה. אפשר להעביר לכלי מזיגה.
- דוקרים את 2 העוגות עם מזלג או קיסם לכל אורכם ולרוחבם. שופכים עליהם בעדינות את הסירופ. אפשר גם לטבול מברשת ועימה לזגג את העוגות.
- להכנת קרם החמאה, במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר, למשך 5 דקות. מוסיפים את גבינת השמנת והליים מערבבים עד איחוד. הקפידו לא להקציף יתר על המידה.
- מניחים מעט קרם חמאה על משטח לעוגה. שמים את השכבה הראשונה של העוגה. מורחים 1/3 על העוגה עם פלטה מדורגת. מניחים עוגה שנייה ומצפים את העוגה ואת צידי העוגה. עד שנוצר ציפוי יפה וחלק. מקשטים בפלחי ליים ומנטה או כל רעיון אחר.
- לשמור במקרר
- נגמר הסוכר החום? ניתן להכין לבד- למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/09/2019