עוגת מוס שוקולד בשתי שכבות ובסיס עוגיות אוראו. מושלם וקל להכנה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 5 שעות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית עגולה, מתפרקת, קוטר 26 ס"מ.
- שקף סביב העוגה - רצוי.
- מיקסר +וו הקצפה.
- סיר קטן.
- למוס שוקולד מריר:
- 1 + 1/2מיכלים שמנת מתוקה 38%.
- 200 גרם שוקולד מריר.
- למוס שוקולד לבן.
- 1 + 1/2מיכלים שמנת מתוקה 38%.
- 200 גרם שוקולד לבן.
- לציפוי:
- 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%.
- 80 גרם שוקולד מריר.
- לבסיס: - 100 גרם חמאה מומסת- במיקרוגל או בסיר קטן על הגז.
- 200 גרם עוגיות אוראו - מרוסקות לפירורים (אפשר במעבד מזון או לשים בשקית ולדפוק עם מערוך)/ ביסקוויטים.
- לעיטור: סירופ שוקולד - לא חובה.
- מכינים את הבסיס: מערבבים יחד את עוגיות האוראו המרוסקות והחמאה. מסדרים על בסיס העוגה. שומרים במקרר או במקפיא.
- מכינים את מוס השוקולד המריר: מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה (אפשר עם הבזק מלח- לא חובה). יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מעבירים למקרר לצינון, כ-3 שעות.
- עושים אותו הדבר עם מוס השוקולד הלבן. מעבירים למקרר לצינון, לכ-3 שעות.
- במיקסר מקציפים את השוקולד המריר עם מה שנשאר מהשמנת המתוקה עד קצף יציב. יוצקים לבסיס העוגה. מעבירם למקפיא לכ-30 דקות להתקשות והתיצבות.
- לאחר 30 דקות עושים אותו דבר עם השוקולד הלבן- יוצקים לעוגה ומעבירים למקפיא ל-30 דקות להתקשות והתייצבות.
- מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה ומערבבים עם השוקולד המריר -עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה.
- מעבירים למקפיא.
- מוציאים למקרר כשעתיים לפני ההגשה. אפשר לקשט בסירופ שוקולד.
- סירופ שוקולד, אפשר גם להכין לבד- למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 11/10/2019