עוגה מהירה להכנה וקלה להכנה. ללא הפרדת ביצים, ללא חמאה ועם הרבה טעם. מתאימה גם כעוגת שכבות או כבסיס לעוגת יום הולדת מלאת זילופים.
כלים:
- תבנית קוטר 24 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט/ תבנית קוגלהוף.
- מיקסר + וו גיטרה.
- קערה.
- לקקן.
מרכיבים:
- 5 ביצים M או 4 ביצים L.
- 150 גרם סוכר.
- 160 מ"ל שמן קנולה/חמניות.(2/3 כוס).
- 120 מ"ל מיץ תפוזים (1/2 כוס).
- 120 מ"ל מים מינרלים, (1/2 כוס).
- 230 גרם קמח תופח.
- 75 גרם קורנפלור.
- 1/2 כפית תמצית טעם תפוזים - לא חובה.
- סירופ סוכר- המתכון בהמשך.
- לא חובה- הוספנו גם חצי כוס סוכריות לעוגה. מוסיפים בשלב 4, בהוראות ההכנה.
הוראות הכנה:
- מחממים תנור 180° מעלות צ.
- בקערה נערבב קמח וקורנפלור.
- במיקסר מערבבים יחד ביצים וסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים שמן, תפוזים ומים. מערבבים טוב.
- מוסיפים את קערת הקמח. מערבבים עד איחוד.
- יוצקים לתבנית. התערבות נוזלית. אפשר להעזר בלקקן.
- אופים כ-45-50 דקות או עד שקיסם או סכין יוצא יבש ממרכז העוגה.
- מעבירים לרשת קירור עוד קירור מוחלט.
*מוסיפים את סירופ הסוכר- למתכון והנחיות לחצו כאן.
*ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד-לחצו למתכון, גנאש שוקולד לבן- לחצו למתכון, או כל רעיון אחר
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/11/2019