מתכון עוגת ספוג מהירת הכנה, עוגה ללא חמאה | יס-שף

עוגת ספוג מהירת הכנה, עוגה ללא חמאה

עוגות | ספוג | פרווה  
דירוג  

עוגה מהירה להכנה וקלה להכנה. ללא הפרדת ביצים, ללא חמאה ועם הרבה טעם. מתאימה גם כעוגת שכבות או כבסיס לעוגת יום הולדת מלאת זילופים.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ספוג

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית קוטר 24 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט/ תבנית קוגלהוף.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • קערה.
  • לקקן.

מרכיבים:
  • 5 ביצים M או 4 ביצים L.
  • 150 גרם סוכר.
  • 160 מ"ל שמן קנולה/חמניות.(2/3 כוס).
  • 120 מ"ל מיץ תפוזים (1/2 כוס).
  • 120 מ"ל מים מינרלים, (1/2 כוס).
  • 230 גרם קמח תופח.
  • 75 גרם קורנפלור.
  • 1/2 כפית תמצית טעם תפוזים - לא חובה.
  • סירופ סוכר- המתכון בהמשך.
  • לא חובה- הוספנו גם חצי כוס סוכריות לעוגה. מוסיפים בשלב 4, בהוראות ההכנה.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 180° מעלות צ.
  2. בקערה נערבב קמח וקורנפלור.
  3. במיקסר מערבבים יחד ביצים וסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  4. מוסיפים שמן, תפוזים ומים. מערבבים טוב.
  5. מוסיפים את קערת הקמח. מערבבים עד איחוד.
  6. יוצקים לתבנית. התערבות נוזלית. אפשר להעזר בלקקן.
  7. אופים כ-45-50 דקות או עד שקיסם או סכין יוצא יבש ממרכז העוגה.
  8. מעבירים לרשת קירור עוד קירור מוחלט.

*מוסיפים את  סירופ הסוכר- למתכון והנחיות לחצו כאן.
*ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד-לחצו למתכון, גנאש שוקולד לבן- לחצו למתכון, או כל רעיון אחר


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 04/11/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'