חזה עוף עם למון גראס, עוף עם עשב לימון טרי
ארוחה בסגנון אסיאתי מצוינת וקלה להכנה. השימוש הרב במזרח בלמון גראס מוכיח את עצמו גם כאן. עוף בלמון גראס היא ארוחה מלאה ריחות של מזרח רחוק מהגי'נגר, מהלמון גראס והקארי והסויה. רק לאכול עם מקלות ואתם שם.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 4-5
- כ-700 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות ו/או רצועות.
- 3-4 שיני שום קצוצות.
- 1 גמבה/פלפל אדום מתוק. פרוסים לרצועות. כל רצועה לחצי.
- 1 פלפל מתוק. חתוך לרצועות. כל רצועה לחצי.
- 1 בצל גינה ירוק, פרוס.
- 2 כפות מים.
- 1 כפית קארי.
- 1/4 כפית פלפל שחור.
- 2 כפות רוטב סויה. (המליחות תגיע מכאן)
- שמן, לטיגון.
- כ- 5 גבעולי למון גראס טרי. הסירו את החלק התחתון. הוציאו את החלק הלבן שבמרכז הגבעול. שטפו טוב את העלים.
- כ-4 בצלי שאלוט קצוצים דק- מהגדולים שבשקית/ בצל קטן קצוץ דק.
- 1 כפית גי'נגר טרי/ ג'נגר כתוש-דורות/טחון.
- *את גבעולי הלמון גראס פרסו או קצצו דק מאוד. אם יש לכם קוצץ עשבי תיבול. אפשרי בהחלט. **בקערה ערבבו יחד את התבלינים עם המים והסויה. הוסיפו אליהם את הגמבה ואת הפלפל המתוק. ערבבו. הניחו בצד.
- חממו וואק/מחבת עם שמן עד רתיחה. הנמיכו אש. הוסיפו את הלמון גראס יחד עם השום ובצלי השאלוט. טגנו בהשגחה כ-4 דקות. לערבב מידי פעם.
- העבירו לחום בינוני. הוסיפו את העוף וערבבו. בשלו כ-10 דקות. לערבב מידי פעם.
- הוסיפו את הרוטב מהקערה עם הירקות- ערבבו טוב. הוסיפו את הבצל הירוק. ערבבו טוב.
- בשלו כ-10 דקות נוספות. ערבבו מידי פעם. הגישו בתוספת אורז. ניתן לעטר את המנה בבצל ירוק טרי פרוס.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/09/2020