פרוסות דקיקות, קריספיות ומתוקות של פירות. יכול בקלות להחליף כל שקית ציפס. אפשרי גם כקישוט יפה לקינוח . ביסים פריכים וקראנצים. ניתן להשתמש כמעט בכל פרי קשיח: תפוח, תפוז, אננס, אגס.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 6 שעות
מספר סועדים: 3-4
- אגס, תפוח, תפוז (הבחירה יכולה להשתנות).
- 2 כוסות סוכר.
- 2 כוסות מים.
- פורסים את הפירות עם פורס ירקות/ או עם סכין. לא כל פרי אפשר עם פורס ירקות, אבל אם אפשר הוא יוצר דקות מקצועית ויפה.
- בסיר מחממים מים וסוכר - עד שהסוכר נמס. 3. מורידים מהאש.
- מכניסים את כל הפירות הפרוסים לסיר. מערבבים יחד.
- מעברים למקרר ל-8 שעות או כל הלילה לספיגת טעמים.
- למחרת, מוזגים את הסיר למסננת לתת לכל המים המתוקים להיפרד מהפרי.
- מחממים תנור ל120 מעלות צ.
- פורסים על נייר אפייה את הפירות בשורות.
- מכניסים לתנור 90 דקות.
- 9. לאחר 90 דקות עם מלקחיים הופכים לצד שני את הפירות ומחזירים לתנור לעוד 30 דקות.
- 10. הפירות שונים (וגם התנורים) לכן יש להגיע מידי פעם ולבדוק. תפוח יתחמם יותר מהר מאגס או תפוז. הפרי מוכן שהוא יבש וקריספי.
- 11. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- 12. שומרים בכלי אטום בטמפ חדר עד חודש.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 22/02/2018