מתכון צ'יפס פירות מעדן אמיתי | יס-שף

צ'יפס פירות מעדן אמיתי

קינוחים | פירות | פרווה  
דירוג  

פרוסות דקיקות, קריספיות ומתוקות של פירות. יכול בקלות להחליף כל שקית ציפס. אפשרי גם כקישוט יפה לקינוח . ביסים פריכים וקראנצים. ניתן להשתמש כמעט בכל פרי קשיח: תפוח, תפוז, אננס, אגס.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 6 שעות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

חותך ופורס ירקות- מנדולינה / סכין

סיר בינוני.

מסננת.

מלקחים.


מרכיבים:
  • אגס, תפוח, תפוז (הבחירה יכולה להשתנות).
  • 2 כוסות סוכר.
  • 2 כוסות מים.
הוראות הכנה:
  1. פורסים את הפירות עם פורס ירקות/ או עם סכין. לא כל פרי אפשר עם פורס ירקות, אבל אם אפשר הוא יוצר דקות מקצועית ויפה.
  2. בסיר מחממים מים וסוכר - עד שהסוכר נמס. 3. מורידים מהאש.
  3. מכניסים את כל הפירות הפרוסים לסיר. מערבבים יחד.
  4. מעברים למקרר ל-8 שעות או כל הלילה לספיגת טעמים.
  5. למחרת, מוזגים את הסיר למסננת לתת לכל המים המתוקים להיפרד מהפרי.
  6. מחממים תנור ל120 מעלות צ.
  7. פורסים על נייר אפייה את הפירות בשורות.
  8. מכניסים לתנור 90 דקות.
  9. 9. לאחר 90 דקות עם מלקחיים הופכים לצד שני את הפירות ומחזירים לתנור לעוד 30 דקות.
  10. 10. הפירות שונים (וגם התנורים) לכן יש להגיע מידי פעם ולבדוק. תפוח יתחמם יותר מהר מאגס או תפוז. הפרי מוכן שהוא יבש וקריספי.
  11. 11. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  12. 12. שומרים בכלי אטום בטמפ חדר עד חודש.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 22/02/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'