מכינים את הבצק הפריך. אפשר גם יום לפני ההכנה ולשמור במקפיא.
להכנת הקלתית ביום ההגשה - הקלתית צריכה להיות לאחר קירור מוחלט.
מספר שעות לפני הכנת הקיש* - מפשירים את התרד. שמים במסננת כדי שכל המים יצאו- - להכין זאת מספר שעות לפני הכנת המלית. עם אגרוף ניתן לעזור למים לזלוג מהמסננת.
מספר שעות לפני הכנת הקיש*- במחבת ממיסים חמאה. מניחים את פרוסות הקישוא. עם מלחייה מפזרים מעט מלח ומטגנים עד שהם משחימים. ניתן לערבב מידי פעם. לאחר שמוכן ,שמים במסננת.
לאחר מכן שמים במחבת את הבצל, עם מלחייה מפזרים מעט מלח ומערבבים. ניתן לערבב מידי פעם. הקירמול לוקח זמן. לאחר שמוכן ,שמים במסננת.
לאחר שכל מרכיבי הקיש מוכנים: מדליקים תנור 180 מ"צ טורבו.
מערבבים טוב בקערה את כל חומרי המלית.
מעבירים את המלית, בעזרת לקקן, לתבנית, בצורה שווה ובעזרת הלקקן מישרים.
הבלילה אינה נוזלית וניתן למלא עימה (להעמיס), אם רוצים, ממש עד גובה הדפנות.
מכניסים לתנור ל- 40 דקות או עד שסכין שנכנס למרכז הקיש יוצא ללא נוזלים.