מתכון טארט שוקולד מושלם | יס-שף

טארט שוקולד מושלם

מאפים | טארט | חלבי  
דירוג  

טארט או פאי שוקולד נפלא וקל להכנה. עטוף בקלתית שוקולד מלאת טעם. זהו טארט חגיגי וטעים. אני מביאה אותו לכל אירוע משפחתי ולחגים, מקשטת בהתאם לאירוע וקוצרת מחמאות.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  טארט

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית קוטר 22-24 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט.
  • נילון נצמד.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • סיר קטן.
  • לקקן.
  • מדחום ממתקים - בחנויות האפייה.

מרכיבים:
  • לקלתית:
  • 150 גרם חמאה - חתוכה לפרוסת.
  • 100 גרם אבקת סוכר - מנופה.
  • 30 גרם - קמח שקדים.
  • 250 גרם קמח לכל מטרה- מנופה.
  • 25 גרם אבקת קקאו- מנופה + מעט למשטח העבודה. *אם רוצים קלתית בהירה אין להוסיף את הקקאו.
  • 1 הבזקת מלח ממלחיה.
  • 2 ביצים L.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • למילוי:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 25 גרם לוקטוז - בחנויות האפייה (לא חובה).
  • 200 גרם שוקולד מריר - חתוך לריבועים.
  • 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
  1. להכנת הקלתית: מערבבים במיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, השקדים, קמח וקקאו.
  2. מוסיפים את הביצה והוניל. מערבבים עד בצק אחיד. אם עדין לא נוצר בצק, מוסיפים את הביצה השנייה. מערבבים.
  3. מעבירים למשטח עבודה. משטחים את הבצק עוטפים בנילון נצמד מעברים למקרר מינימום שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר. ומסדרים על התבנית. ממשיכים באפייה לפי המתכון איך מכינים קלתית בצק פריך- קישור למתכון בהמשך. לפני האפייה יש לקרר את הטארט כחצי שעה במקרר או במקפיא.
  5. לאחר שהקלתית בטמפרטורת החדר ממשיכים. (אפשר גם יום אחר. הקלתית יכולה לחכות במקפיא כחודש או במקרר עד 3 ימים).
  6. בסיר על אש גבוה מביאים לרתיחה את השמנת והגלוקוזה. מערבבים.
  7. מנמיכים אש. מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד שמתקבלת תערובות אחידה. מורידים מהאש ומקררים ל-40 מעלות צלזיוס.
  8. לאחר שהתערובת הגיעה ל 40 מ"צ, (אם אין מדחום, שהסיר כמעט לא חם, אבל מספיק חם כדי להמיס את החמאה), מוסיפים את החמאה ובוחשים היטב לאיחוד.
  9. יוצקים את השוקולד לטארט האפוי והקר. אפשר להעזר בלקקן. מניחים על רשת קירור. לאחר שהשוקולד מתקרר ומתקשה, כמספר שעות. מעבירים למקרר בפעמון.
  10. לאחר שעתיים מינימום במקרר, ניתן להוציא את הטארט ולקשט.
  11. רצוי להגיש בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר.

  1. איך מכינים קלתית בצק פריך- למתכון לחצו כאן. לפני האפייה יש לקרר את הטארט כחצי שעה במקרר או במקפיא.
  2. ניתן להכין את הקלתית גם ממתכון לעוגיות פראוניות. למתכון לחצו כאן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 02/03/2019

תגובות והערות: (1)
 רקפת כץ
17/03/2019
5/5

אכן מושלם וקל להכנה. תודה על המתכון גם הבסיס טעים במיוחד


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'