עוגיות פרואניות נהדרות, עוגיות מפרו
עוגיות פרואניות מסורתיות, רכות וטעימות. לחוות טעמים חדשים בעוגיות ולאמץ. עוגיות בגוון צהוב ומיוחד עם נקודות שחורות של זרעי אניס וניחוח של עוגייה מארץ רחוקה ויפה. בצק נוח וקל לרידוד.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 30+
- מעבד מזון+ להב פלסטיק/ מיקסר+וו גיטרה.
- קערה בינונית.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- 2 ניירות אפייה- לא חובה.
- קורצנים עגולים או מרובעים / חותכנים.
- סיר קטן.
- טוחן תבלינים/ מכתש ועלי- במידה והתבלינים שברשותכם אינם טחונים.
- נילון נצמד.
- משטח עבודה מסיליקון.
- 125 מ"ל מים. לטעם אפשר מינרלים.
- 3 כפות אניס טחון, בחנויות התבלינים.
- 2 כפות שומשום, טחון.
- 1 כפית כורכום טחון.
- 600 גרם קמח.
- 5 כפות סוכר*.
- 2 כפיות אבקת אפייה.
- 1/2 כפית מלח.
- 125 גרם נטורינה, על בסיס שמן קוקוס, פרוסות דק- במתכון המקורי משתמשים בקופה (Copha), זהו שמן מוצק העשוי מקוקוס. אין בארץ. בארה"ב יש מוצר דומה שנקרא: Palmin.
- 125 גרם חמאה, חתוכה לפסים דקים/ לפרווה: מחמאה.
- 5 חלמונים (הצהוב של הביצה).
- 2 כפיות תמצית אניס/ תמצית וניל.
- 2 כפיות ממרח וניל - בחנויות האפייה והטבע.
- *ניתן להוסיף מתיקות, על ידי המרת 5 הכפות המסורתיות, בכוס סוכר (200 גרם).
- בסיר על אש בינונית-נמוכה חממו עד רתיחה את המים +1 כף מזרעי האניס הטחונים, ערבבו מידי פעם - הורידו מהאש. שימו בצד.
- בתבנית אפייה על נייר אפיה הניחו את השומשום, זרעי האניס הנותרים והכורכום וקלעו מעט בתנר על חום נמוך עד שהם יהיו קלויים וריחניים.
- צננו. העבירו למכתש ועלי או לטוחן תבלינים לטחינה דקה (במידה ולא רכשתם את התבלינים טחונים מראש). העבירו לקערה.
- הוסיפו לקערת התבלינים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. ערבבו היטב.
- העבירו למעבד המזון. הוסיפו חמאה ונטורינה.לחצו על פולסים קצרים כדי לערבב.יווצרו פירורים עדינים.
- הוסיפו חלמונים, תמצית אניס וממרח וניל. לחצו על פולסים קצרים.
- הוסיפו את המים עם זרעי האניס. מעט בכל פעם עד שיווצר הבצק.
- במידה והבצק רך מידי לרידוד -עטפו את הבצק בנילון נצמד והכניסו למקרר לכחצי שעה או עד שמרקם הבצק יהפוך יציב.
- רדדו בצק לעובי של כ -1/2 ס"מ. אפשר בין שני ניירות אפייה.
- צרו צורות עם החותכנים/ קורצנים בבצק והעבירו לנייר האפייה שעל תבנית האפייה.
- בתנור שחוממם מראש ל- 180 מעלות צ. אפו כעשר דקות או עד שהעוגיות פריכות ויציבות למגע.
- העבירו לרשת קירור.
- שימרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
- אפשר להכין עם החלבונים (הלבן של הביצה) שנותרו בקערה נשיקות מרנג- למתכון לחצו כאן.
- הצעה להגשה:
צלחת עם 1-2 עוגיות, לצד כדור גלידה וקרם קינמון ומעט קוביות אננס מקורמל. הכמויות מתאימות למתכון-
*מתכון לקרם קינמון: 300 גרם שמנת מתוקה+ 2 כפות אבקת סוכר + 1 כפית קינמון טחון.
אופן הכנה: במיקסר עם וו הקצפה, מערבבים יחד את כל החומרים עד שנוצרות פסגות רכות.
**ניתן לקשט בסירופ שוקולד- למתכון לחצו כאן. - ***לאננס מקורמל. כחצי אננס קטן. אופן ההכנה: במחבת על אש בינונית-גבוה מבשלים רצועות אננס עד שהם מתקרמלות קלות, הופכים מידי פעם. פורסים לקוביות.
- הצעה לשינוי:
הבצק יכול לשמש גם כבצק קלתית לפאי שוקולד. ראו תמונה. מרדדים ומעצבים על התבנית עם הידיים. לאחר סידור הבצק על התבנית אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות צ. לכ-10. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. מכינים את המלית. למתכון למילוי השוקולד לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/10/2019