מכינים את הקלתית על פי הוראות ההכנה. בהבדל אחד: ללא אפייה עיוורת, כלומר ללא אפייה. מעבירים למקפיא או למקרר.
קולפים את האגסים, מחלקים את האגס לשניים לאורכו. מנקים מגרעינים. פורסים לאורך, לפרוסות לא עבות.
*אפשרות נוספת: לקלף את האגסים>לחתוך כל אגס לחצי לאורכו>לנקות את הליבה.
בסיר שופכים את המים והסוכר. מערבבים עד רתיחה. מורידים מהאש.
מוסיפים את שאר המרכיבים הרטובים. מערבבים.
מוסיפים את האגסים. מערבבים.
מחזירים לכיריים על אש בינונית-נמוכה. כ-15 דקות. כדי שהטעמים יספגו באגסים.
מקררים את הסיר. מוזגים את האגסים למסננת.כדי לפטר מהנוזלים.
מוציאים את הקלתית מהמקרר.
ממלאים בקרם השקדים.
מסדרים את האגסים על הקרם שקדים, כמניפה, כך שהם חופפים זה לזה באופן חלקי.
אופים בתנור שחוממם מראש ל- 160 מעלות צ. כ-50 דקות.
מעבירים לרשת קירור. שומרים במקרר.
הכנת הקלתית בקוטר 22 ס"מ- למתכון לחצו כאן- ללא אפיית הקלתית. את הקלתית ניתן להכין גם יום לפני.