4 שכבות של עוגת קטיפה אדומה, עוגה בגוון אדום מהמם. מצופה בקרם גבינה טעים טעים. קלאסיקה במיטבה ובטעם נהדר. לא טעם של עוגה רגילה שהוסיפו לה צבע אדום אלה טעם אחר, מתוק ומיוחד. כמובן ניתן להכין גם קאפקייקס, וכמובן אפשר גם ללא שכבות.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ספוג
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- 2 קערות.
- מטרפה.
- מיקסר + וו גיטרה
- קערה קטנה.
- 4 תבניות קוטר 18 ס"מ*/ 7 אינץ'- משומנות ומקומחות+ נייר אפיה על כל בסיס עוגה. (כמובן שאפשר גם פחות שכבות).
- פלטה מדורגת, קטנה.
- משטח לעוגה.
- שקית זילוף גדולה.
- לעיטור: צנטר כוכב או כל צנטר אחר.
- לשינוי גודל התבנית ובהתאמה את מידות המרכיבים, לדף מידות - לחצו כאן, .
- לעוגת הספוג:
- 355 גרם קמח רגיל.
- 25 גרם אבקת קקאו . (עדיף קקאו הולנדי).
- 1/2 כפית מלח.
- 70 גרם חלב רוויון.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 3/4 כפית צבע מאכל אדום.
- 375 גרם חמאה לא מלוחה, רכה.
- 405 גרם סוכר רגיל.
- 6 ביצים L.
- 2 כפיות חומץ תפוחים.
- 1 כפית סודה לשתייה.
- לקרם שמנת:
- 150 גרם חמאה לא מלוחה, רכה.
- 240 גרם גבינת שמנת.
- 960 גרם, אבקת סוכר מנופה *כמות הסוכר בקרם גדולה מבדרך כלל, כדי שתיצור קרם יציב שישמור על צורתו, לאחר שנבנה את השכבות.
- רעיון:בעבר קיבלה העוגה את הצבע האדום שלה בצורה טבעית. כיום אנו מוסיפים צבע מאכל. לכן, אין זה מין הנמנע שתוסיפו צבע מאכל בצבע אחר. אין זה יפגע בטעמה המיוחד של העוגה.
- בקערה ננפה יחד את הקמח, אבקת קקאו נוסיף מלח. נערבב מעט עם מטרפה.
- בקערה אחרת, נערבב יחד רוויון , תמצית וניל וצבע מאכל ונערבב היטב. נניח בצד.
- במיקסר נערבב יחד את הסוכר והחמאה, נערבב כ-5 דקות ללא התערבות.
- נוסיף את הביצים אחת לאחר השניה. כל ביצה עד שהיא מתאחדת עם הבלילה.
- נעצור את המיקסר. נשפוך 1/3 מקערת הקמח. נערבב על מהירות איטית.
- לאחר שאנו רואים כי הקמח התערבב עם הבלילה נוסיף חצי מהקערה האדומה ונערבב. הכל בבחישה איטית.
- נוסיף פעם מהקערה האדומה ופעם מקערת הקמח. כאשר הקערה האחרונה ממנה נערבב תהיה מקערת הקמח.
- בקערה קטנה נוסיף את חומץ התפוחים ואת הסודה ונערבב טוב. נוסיף למיקסר. נערבב כחצי דקה.
- נחלק את הבלילה בין 4 התבניות בצורה שווה ונשטח עם מרית מדורגת.
- נאפה בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מאמצע העוגה.
- אין צורך ליישר את קוטר הדפנות. אבל אפשרי. (אנו רצינו להבליט את הצבע האדום של העוגה שפחות נראה שלא מסירים את השכבה החיצונית, לכן הסרנו אבל ממש לא חובה).
- לאחר שהעוגות התקררו, נכין את הקרם:
- נערבב יחד את החמאה ואת הסוכר. מספר דקות ללא התערבות.
- נוסיף את הגבינה. נערבב רק עד איחוד.
- נמרח מעט קרם על המשטח לעוגה ונשים את העוגה הראשונה.
- נכניס את הקרם לשקית זילוף.
- נזלף עיגול מהאמצע עד שפת העוגה בצורת שבלול. כס"מ קרם. יוצר שכבה.
- נניח את העוגה הנוספת ושוב.
- נקשט את השכבה העליונה בקרם, אם החלטנו לעטוף את העוגה בקרם, נעטוף עם הקרם.
- נקשט את השכבה העליונה.
- נכניס למקרר להתייצבות לפחות לשעה.
- מהבלילה ניתן להכין גם קאפקייקס. כמו כן, אפשר גם להכין את העוגה בשכבה אחת עטופה בציפוי קרם. כמובן להקטין כמויות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/10/2019