מתכון פאי שוקולד לבן מושלם, טארט שוקולד לבן ומושלם | יס-שף

פאי שוקולד לבן מושלם, טארט שוקולד לבן ומושלם

מאפים | פאי | חלבי  
דירוג  

שוקולד לבן הוא שחיתות אמיתית וכשהוא מגיעה אלגנטי בפאי זה בכלל מוגזם. והטעם, מעדן. קל להכנה, מלית מהירת הכנה, פאי טעים ומרשים. פאי לבן המקושט בבייגלה בציפוי שוקולד.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 3 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית לפאי/טארט קוטר 22 ס"מ- רצוי מתפרקת.
  • כף ערבוב/מטרפה.
  • מיקסר+ וו הקצפה.
  • אמבט מרים ( קערה העשויה לרוב מנירוסטה, או סיר קטן, המונח מעל סיר גדול ובו מים רותחים , שאינם במגע ישירות עם המים).

מרכיבים:
  • להכנת הקלתית -ראו לינק למתכון בהוראות ההכנה. שימו לב, יש להכין את המתכון לקלתית המתוקה.
  • 330 גרם שוקולד לבן.
  • 0.5 כפית תמצית וניל.
  • 25 גרם חמאה.
  • 120 גרם שמנת מתוקה.
  • לעיטור: לא חובה: בייגלה מצופה בשוקולד /פירות פרוסים: תותים, אוכמניות וכדומה, או כל רעיון אחר.
  • לגיוון המלית:
  • 200 גרם גבינת שמנת.
  • 1 כף מגורר דק קליפת תפוז/ לימון/ ליים.
  • 1 כף מיץ תפוז/ לימון/ ליים.
הוראות הכנה:
  1. מכינים את הקלתית על פי ההוראות במתכון. ראו לינק להכנת הקלתית בשלב האחרון.
  2. לאחר שהקלתית התקררה קירור מוחלט-ממשיכים. ניתן להכין את הקלתית מספר ימים לפני ולשמור במקרר או במקפיא.
  3. מחממים באמבט מרים את השמנת, שהיא חמה מוסיפים את השוקולד הלבן והחמאה. מערבבים עד תערובת חלקה.
  4. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  5. לאחר מכן מקציפים כ- 3 דקות עם התמצית וניל .
  6. מוזגים לתבנית הטארט/פאי.
  7. שומרים במקרר כ-3 שעות או עד ייצוב.
  8. אם רוצים מקשטים: כמו בתמונה: בייגלה מצופה בשוקולד או אולי בפירות פרוסים: תותים, אוכמניות וכדומה, או כל רעיון אחר.
  9. שומרים במקרר.
  10. פורסים בסכין חד.

*להכנת הקלתית לחצו כאן. שימו לב, יש להכין את המתכון לקלתית המתוקה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 19/01/2020

תגובות והערות: (1)
 חגית
16/02/2020
5/5

תודה רבה יצא מושלם.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'