שוקולד לבן הוא שחיתות אמיתית וכשהוא מגיעה אלגנטי בפאי זה בכלל מוגזם. והטעם, מעדן. קל להכנה, מלית מהירת הכנה, פאי טעים ומרשים. פאי לבן המקושט בבייגלה בציפוי שוקולד.
כלים:
מרכיבים:
- להכנת הקלתית -ראו לינק למתכון בהוראות ההכנה. שימו לב, יש להכין את המתכון לקלתית המתוקה.
- 330 גרם שוקולד לבן.
- 0.5 כפית תמצית וניל.
- 25 גרם חמאה.
- 120 גרם שמנת מתוקה.
- לעיטור: לא חובה: בייגלה מצופה בשוקולד /פירות פרוסים: תותים, אוכמניות וכדומה, או כל רעיון אחר.
- לגיוון המלית:
- 200 גרם גבינת שמנת.
- 1 כף מגורר דק קליפת תפוז/ לימון/ ליים.
- 1 כף מיץ תפוז/ לימון/ ליים.
הוראות הכנה:
- מכינים את הקלתית על פי ההוראות במתכון. ראו לינק להכנת הקלתית בשלב האחרון.
- לאחר שהקלתית התקררה קירור מוחלט-ממשיכים. ניתן להכין את הקלתית מספר ימים לפני ולשמור במקרר או במקפיא.
- מחממים באמבט מרים את השמנת, שהיא חמה מוסיפים את השוקולד הלבן והחמאה. מערבבים עד תערובת חלקה.
- מעבירים למקרר לחצי שעה.
- לאחר מכן מקציפים כ- 3 דקות עם התמצית וניל .
- מוזגים לתבנית הטארט/פאי.
- שומרים במקרר כ-3 שעות או עד ייצוב.
- אם רוצים מקשטים: כמו בתמונה: בייגלה מצופה בשוקולד או אולי בפירות פרוסים: תותים, אוכמניות וכדומה, או כל רעיון אחר.
- שומרים במקרר.
- פורסים בסכין חד.
*להכנת הקלתית לחצו כאן. שימו לב, יש להכין את המתכון לקלתית המתוקה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 19/01/2020
עוד מתכונים שיעניינו אותך !