עוף יאסה סנגלי עסיסי
עוף יאסה הוא מן המאכלים המאפיינים ביותר של המטבח המערב אפריקאי ונחשב למאכל הלאומי של סנגל. עוף במרינדת לימון, בצל וחרדל שנמס בפה.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 4 שעות
מספר סועדים: 3-4
- סיר כ-28 ס"מ/ סיר נמוך.
- קערה רחבה+ נילון נצמד/ או לחלק לשתי קערות.
- קערה קטנה.
- 1 עוף שלם מחולק/ כרעיים.
- 5 בצלים- פרוסים
- 3 לימונים- סחוטים.
- 2 כפות חרדל - מהסוג שאתם אוהבים.
- 6 שיני שום- כתושות.
- 1 פלפל צ'ילי- פרוס/ 1 כפית צי'לי טחון/ 1 כפית פפריקה.
- 2 עלי דפנה
- מלח ,פלפל שחור טחון- לפי הטעם
- ככוס זיתים ירוקים ללא חרצנים+ חצי לימון סחוט.
- 1 כף שמן קנולה + לטיגון.
- שוטפים טוב את העוף. בסנגל שוטפים עם לימון ומלח.
- בקערה מניחים את כל חלקי העוף. מוסיפים את הבצלים, מלח, פלפל וחצי מכמות הפלפל צי'לי .
- לקערה קטנה מוזגים כף שמן קנולה, מיץ לימון, חרדל ושום כתוש ומערבבים טוב.
- מוזגים לקערה עם העוף והבצל חצי מכמות המרינדה. מערבבים טוב. תקדישו זמן לערבוב מושלם. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים כך מינימום שעתיים, אפשר גם לילה שלם במקרר.
- מוזגים לסיר שמן. מוציאים מהקערה רק את העוף. מסדרים בסיר. מחממים עד רתיחה ומנמיכים אש. צורבים את העוף מכל צדדיו. כ- 6 דקות לכל צד. מוציאים מהסיר לצלחת.
- מוסיפים שמן, ואז מוסיפים את הבצלים . מטגנים את הבצלים עד שהבצל הופך שקוף ומזהיב מעט.
- הוסיפו את העוף. הוסיפו את עלי הדפנה. מזגו את חצי המרינדה שנותרה. נענעו את הסיר כל שהנוזל יגיעה לכל קוטר הסיר. אם חסר אפשר להוסיף מים.
- הנמיכו חום, כסו סיר ובשלו כ-20 דקות. הפכו את העוף לצד שני. הוסיפו את הזיתים ומיץ מחצי מיץ. נענעו סיר. סיגרו סיר לעוד 20 דקות.
- הגישו בתוספת אורז.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/06/2020