כרישה. המעדן שלא משתמשים בו מספיק. קבלו לביבות כרישה כתוספת לכל ארוחה ובפני עצמן...לנשנש משהו טעים ובריא. את הארוחה הפרווה אפשר להפוך בשרית על ידי הוספת בשר טחון לתערובת או חלבית על ידי הוספת גבינה מגורדת לבלילה, מה שיתן להם גם יותר נפח.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 5-6
- 1 כרישה בינונית- רק החלק הלבן.
- רבע כפית סוכר.
- 2 ביצים M.
- 2 כפות קמח לכל מטרה.
- 1 כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/8 פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- מורידים מהכרישה את החלק הירוק. זורקים. משתמשים רק בלבן.
- שוטפים טוב וחותכים לעיגולים דקים.
- שמים במסננת ושוטפים את עיגולי הכרישה שוב.
- במיקסר עם להב סכין חותכים לחתיכות בינוניות -(לא חובה).
- מכניסים הכל לסיר עם מים רותחים ומבשלת עד ריכוך. בין 20-30 דקות
- מסננים את המים. סוחטים את הכרישה. מעבירים לקערה.
- לקערה מוסיפים קמח. מערבבים.
- מוסיפים ביצים, מלח, פלפל שחור , סוכר. מערבבים טוב.
- לוקחים מהבלילה בשתי כפות את הבלילה ומוזגים למחבת. נוצרת צורת לביבה.
- לאחר שצד אחד התבשל ומשחים הופכים לצד השני.
- מוצאים לנייר סופג.
- מוכן להגשה.
- **אפשר להוסיף לבלילה לפי הטעם: בשר טחון/ גבינה או כל מרכיב שמתחשק לכם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/03/2018