שילוב מנצח וטעים לארוחת צהרים או ערב. קיש ירוק ובריא. עם תרד, עם בצל. עם קישוא עם שמנת מתוקה וגבינה קשה והכל נח בתוך בצק פריך. קל להכנה ומשביע.
כלים:
                    
                מרכיבים:
                    - קישור למתכון קלתית בצק פריך -בהמשך.
 - 1 בצל יבש בינוני - קצוץ עבה.
 - 1 קישוא ארוך/ 2 קטנים - פרוס לפרוסות.
 - 500 גרם תרד קנוי. מופשר / טרי פרוס דק.
 - 1 כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
 - 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
 - 1 כפית טימין.
 - 100 מ"ל שמנת מתוקה.
 - 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/ כל גבינה קשה שאפשר לגרר.
 - לקישוט וטעם: כף שומשום שחור/לבן - לא חובה.
 - למחבת: 50 גרם חמאה (אפשר גם שמן קנולה - אבל החמאה מוסיפה טעם).
 - מלחייה.
 - *ניתן להפוך את המתכון לפרווה, כדי להפכה למנה ראשונה בארוחה בשרית או כתוספת בעיקרית בשרית, על ידי החלפת השמנת המתוקה בשמנת צימחית ואת החמאה במחמאה.
 
הוראות הכנה:
                    - מכינים את הבצק הפריך. אפשר גם יום לפני ההכנה ולשמור במקפיא. להכנת הקלתית ביום ההגשה - הקלתית צריכה להיות לאחר קירור מוחלט.
 - מספר שעות לפני הכנת הקיש* - מפשירים את התרד. שמים במסננת כדי שכל המים יצאו- - להכין זאת מספר שעות לפני הכנת המלית. עם אגרוף ניתן לעזור למים לזלוג מהמסננת.
 - מספר שעות לפני הכנת הקיש*- במחבת ממיסים חמאה. מניחים את פרוסות הקישוא. עם מלחייה מפזרים מעט מלח ומטגנים עד שהם משחימים. ניתן לערבב מידי פעם. לאחר שמוכן ,שמים במסננת.
 - לאחר מכן שמים במחבת את הבצל, עם מלחייה מפזרים מעט מלח ומערבבים. ניתן לערבב מידי פעם. הקירמול לוקח זמן. לאחר שמוכן ,שמים במסננת.
 - לאחר שכל מרכיבי הקיש מוכנים: מדליקים תנור 180 מ"צ טורבו.
 - מערבבים טוב בקערה את כל חומרי המלית.
 - מעבירים את המלית, בעזרת לקקן, לתבנית, בצורה שווה ובעזרת הלקקן מישרים. הבלילה אינה נוזלית וניתן למלא עימה (להעמיס), אם רוצים, ממש עד גובה הדפנות.
 - מכניסים לתנור ל- 40 דקות או עד שסכין שנכנס למרכז הקיש יוצא ללא נוזלים.
 - מוציאים לרשת קירור ל-10 דקות. מגישים.
 
- לחצו כאן למתכון הקלתית בצק פריך.
 - תוספות אפשריות: סלט גזר ולפלפים חריפים, סלט קולסלאו. סלט ירקות, סלט חסה.
 
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/11/2018
 עוד מתכונים שיעניינו אותך !