שילוב מנצח וטעים לארוחת צהרים או ערב. קיש ירוק ובריא. עם תרד, עם בצל. עם קישוא עם שמנת מתוקה וגבינה קשה והכל נח בתוך בצק פריך. קל להכנה ומשביע.
כלים:
מרכיבים:
- קישור למתכון קלתית בצק פריך -בהמשך.
- 1 בצל יבש בינוני - קצוץ עבה.
- 1 קישוא ארוך/ 2 קטנים - פרוס לפרוסות.
- 500 גרם תרד קנוי. מופשר / טרי פרוס דק.
- 1 כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- 1 כפית טימין.
- 100 מ"ל שמנת מתוקה.
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/ כל גבינה קשה שאפשר לגרר.
- לקישוט וטעם: כף שומשום שחור/לבן - לא חובה.
- למחבת: 50 גרם חמאה (אפשר גם שמן קנולה - אבל החמאה מוסיפה טעם).
- מלחייה.
- *ניתן להפוך את המתכון לפרווה, כדי להפכה למנה ראשונה בארוחה בשרית או כתוספת בעיקרית בשרית, על ידי החלפת השמנת המתוקה בשמנת צימחית ואת החמאה במחמאה.
הוראות הכנה:
- מכינים את הבצק הפריך. אפשר גם יום לפני ההכנה ולשמור במקפיא. להכנת הקלתית ביום ההגשה - הקלתית צריכה להיות לאחר קירור מוחלט.
- מספר שעות לפני הכנת הקיש* - מפשירים את התרד. שמים במסננת כדי שכל המים יצאו- - להכין זאת מספר שעות לפני הכנת המלית. עם אגרוף ניתן לעזור למים לזלוג מהמסננת.
- מספר שעות לפני הכנת הקיש*- במחבת ממיסים חמאה. מניחים את פרוסות הקישוא. עם מלחייה מפזרים מעט מלח ומטגנים עד שהם משחימים. ניתן לערבב מידי פעם. לאחר שמוכן ,שמים במסננת.
- לאחר מכן שמים במחבת את הבצל, עם מלחייה מפזרים מעט מלח ומערבבים. ניתן לערבב מידי פעם. הקירמול לוקח זמן. לאחר שמוכן ,שמים במסננת.
- לאחר שכל מרכיבי הקיש מוכנים: מדליקים תנור 180 מ"צ טורבו.
- מערבבים טוב בקערה את כל חומרי המלית.
- מעבירים את המלית, בעזרת לקקן, לתבנית, בצורה שווה ובעזרת הלקקן מישרים. הבלילה אינה נוזלית וניתן למלא עימה (להעמיס), אם רוצים, ממש עד גובה הדפנות.
- מכניסים לתנור ל- 40 דקות או עד שסכין שנכנס למרכז הקיש יוצא ללא נוזלים.
- מוציאים לרשת קירור ל-10 דקות. מגישים.
- לחצו כאן למתכון הקלתית בצק פריך.
- תוספות אפשריות: סלט גזר ולפלפים חריפים, סלט קולסלאו. סלט ירקות, סלט חסה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/11/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !