מתכון קיש תרד וקישואים | יס-שף

קיש תרד וקישואים

מאפים | קיש | חלבי  
דירוג  

שילוב מנצח וטעים לארוחת צהרים או ערב. קיש ירוק ובריא. עם תרד, עם בצל. עם קישוא עם שמנת מתוקה וגבינה קשה והכל נח בתוך בצק פריך. קל להכנה ומשביע.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  קיש

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 2-3 

מרכיבים:
  • קישור למתכון קלתית בצק פריך -בהמשך.
  • 1 בצל יבש בינוני - קצוץ עבה.
  • 1 קישוא ארוך/ 2 קטנים - פרוס לפרוסות.
  • 500 גרם תרד קנוי. מופשר / טרי פרוס דק.
  • 1 כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
  • 1 כפית טימין.
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/ כל גבינה קשה שאפשר לגרר.
  • לקישוט וטעם: כף שומשום שחור/לבן - לא חובה.
  • למחבת: 50 גרם חמאה (אפשר גם שמן קנולה - אבל החמאה מוסיפה טעם).
  • מלחייה.
  • *ניתן להפוך את המתכון לפרווה, כדי להפכה למנה ראשונה בארוחה בשרית או כתוספת בעיקרית בשרית, על ידי החלפת השמנת המתוקה בשמנת צימחית ואת החמאה במחמאה.
הוראות הכנה:
  1. מכינים את הבצק הפריך. אפשר גם יום לפני ההכנה ולשמור במקפיא. להכנת הקלתית ביום ההגשה - הקלתית צריכה להיות לאחר קירור מוחלט.
  2. מספר שעות לפני הכנת הקיש* - מפשירים את התרד. שמים במסננת כדי שכל המים יצאו- - להכין זאת מספר שעות לפני הכנת המלית. עם אגרוף ניתן לעזור למים לזלוג מהמסננת.
  3. מספר שעות לפני הכנת הקיש*- במחבת ממיסים חמאה. מניחים את פרוסות הקישוא. עם מלחייה מפזרים מעט מלח ומטגנים עד שהם משחימים. ניתן לערבב מידי פעם. לאחר שמוכן ,שמים במסננת.
  4. לאחר מכן שמים במחבת את הבצל, עם מלחייה מפזרים מעט מלח ומערבבים. ניתן לערבב מידי פעם. הקירמול לוקח זמן. לאחר שמוכן ,שמים במסננת.
  5. לאחר שכל מרכיבי הקיש מוכנים: מדליקים תנור 180 מ"צ טורבו.
  6. מערבבים טוב בקערה את כל חומרי המלית.
  7. מעבירים את המלית, בעזרת לקקן, לתבנית, בצורה שווה ובעזרת הלקקן מישרים. הבלילה אינה נוזלית וניתן למלא עימה (להעמיס), אם רוצים, ממש עד גובה הדפנות.
  8. מכניסים לתנור ל- 40 דקות או עד שסכין שנכנס למרכז הקיש יוצא ללא נוזלים.
  9. מוציאים לרשת קירור ל-10 דקות. מגישים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 06/11/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'