פנקוטה בכוס. קלה להכנה ומאוד טעימה. מתיקות עדינה עם כתר פירות יער חמצמץ . תהיו בטוחים שהרשמתם את כולם עם הצבעים והטעמים.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 3-4
- סיר קטן.
- קערה.
- ניילון נצמד.
- 4 כוסות רגילות.
- כף ערבוב.
- לפנה קוטה:
- 2 כוסות שמנת מתוקה. באחוז שומן הכי גבוה שתמצאו.
- 1.5 כפיות אבקת ג'לטין.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 4 כפות שטוחות סוכר לבן.
- לעיטור וטעם:
- 300 גרם פירות יער.
- 1/2 כוס סוכר.
- 1/4 כוס מים.
- 1 וחצי כפיות קורנפלור.
- שופכים כוס אחת של שמנת מתוקה לסיר קטן.
- מפזרים מעל השמנת את אבקת הג'לטין , משאירים אותם ללא התערבות כרבע שעה.
- אחרי רבע שעה מערבבים את השמנת ואת הג'לטין, ומחממים את שניהם באש קטנה עד שהג'לטין נמס.
- מוסיפים את הסוכר ובוחשים עד שגם הוא נמס. מסירים מהאש.
- מוזגים לקערה את כוס השמנת המתוקה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל.
- שופכים את תכולת הסיר לקערה ומערבבים.
- ממלאים ארבעה כלי הגשה. לא עד הסוף. משאירים מקום לפירות היער. עוטפים כל כלי בניילון נצמד. מעבירים למקרר.
- מצננים ארבע שעות לפחות או עד שהפנה קוטה יציבה.
- להכנת עיטור פירות יער: בסיר קטן שמים את פירות היער עם הסוכר והמים ועם הקרונפלור. מחממים כ-5 דקות, על להבה נמוכה. הפירות מתרככים אבל גם שומרים על צורתם.תוך כדי ערבוב מידי פעם מניחים בצד להתקרר. שמים במקרר.
- כאשר רוצים להגיש, לוקחים כף מפירות היער ומניחים בעדינות ובנדיבות בתוך הכוס. לשכבה עבה וטעימה. מוכן להגשה.
- 11. מי שרוצה, יכול להגיש את הפנה קוטה הרוטטת ללא הכוס- ראו הסבר במתכון פנה קוטה קלאסית. סעיף 7.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/11/2018