מתכון פנה קוטה עם רוטב פירות יער | יס-שף

פנה קוטה עם רוטב פירות יער

קינוחים | פירות | חלבי  
דירוג  

פנקוטה בכוס. קלה להכנה ומאוד טעימה. מתיקות עדינה עם כתר פירות יער חמצמץ . תהיו בטוחים שהרשמתם את כולם עם הצבעים והטעמים.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • סיר קטן.
  • קערה.
  • ניילון נצמד.
  • 4 כוסות רגילות.
  • כף ערבוב.

מרכיבים:
  • לפנה קוטה:
  • 2 כוסות שמנת מתוקה. באחוז שומן הכי גבוה שתמצאו.
  • 1.5 כפיות אבקת ג'לטין.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 4 כפות שטוחות סוכר לבן.
  • לעיטור וטעם:
  • 300 גרם פירות יער.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • 1/4 כוס מים.
  • 1 וחצי כפיות קורנפלור.
הוראות הכנה:
  1. שופכים כוס אחת של שמנת מתוקה לסיר קטן.
  2. מפזרים מעל השמנת את אבקת הג'לטין , משאירים אותם ללא התערבות כרבע שעה.
  3. אחרי רבע שעה מערבבים את השמנת ואת הג'לטין, ומחממים את שניהם באש קטנה עד שהג'לטין נמס.
  4. מוסיפים את הסוכר ובוחשים עד שגם הוא נמס. מסירים מהאש.
  5. מוזגים לקערה את כוס השמנת המתוקה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל.
  6. שופכים את תכולת הסיר לקערה ומערבבים.
  7. ממלאים ארבעה כלי הגשה. לא עד הסוף. משאירים מקום לפירות היער. עוטפים כל כלי בניילון נצמד. מעבירים למקרר.
  8. מצננים ארבע שעות לפחות או עד שהפנה קוטה יציבה.
  9. להכנת עיטור פירות יער: בסיר קטן שמים את פירות היער עם הסוכר והמים ועם הקרונפלור. מחממים כ-5 דקות, על להבה נמוכה. הפירות מתרככים אבל גם שומרים על צורתם.תוך כדי ערבוב מידי פעם מניחים בצד להתקרר. שמים במקרר.
  10. כאשר רוצים להגיש, לוקחים כף מפירות היער ומניחים בעדינות ובנדיבות בתוך הכוס. לשכבה עבה וטעימה. מוכן להגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 24/11/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'