טארט או פאי שוקולד נפלא וקל להכנה. עטוף בקלתית שוקולד מלאת טעם. זהו טארט חגיגי וטעים. אני מביאה אותו לכל אירוע משפחתי ולחגים, מקשטת בהתאם לאירוע וקוצרת מחמאות.
כלים:
- תבנית קוטר 22-24 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט.
- נילון נצמד.
- מיקסר + וו גיטרה.
- סיר קטן.
- לקקן.
- מדחום ממתקים - בחנויות האפייה.
מרכיבים:
- לקלתית:
- 150 גרם חמאה - חתוכה לפרוסת.
- 100 גרם אבקת סוכר - מנופה.
- 30 גרם - קמח שקדים.
- 250 גרם קמח לכל מטרה- מנופה.
- 25 גרם אבקת קקאו- מנופה + מעט למשטח העבודה. *אם רוצים קלתית בהירה אין להוסיף את הקקאו.
- 1 הבזקת מלח ממלחיה.
- 2 ביצים L.
- 1 כפית תמצית וניל.
- למילוי:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה.
- 25 גרם לוקטוז - בחנויות האפייה (לא חובה).
- 200 גרם שוקולד מריר - חתוך לריבועים.
- 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
- להכנת הקלתית: מערבבים במיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, השקדים, קמח וקקאו.
- מוסיפים את הביצה והוניל. מערבבים עד בצק אחיד. אם עדין לא נוצר בצק, מוסיפים את הביצה השנייה. מערבבים.
- מעבירים למשטח עבודה. משטחים את הבצק עוטפים בנילון נצמד מעברים למקרר מינימום שעה.
- מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר. ומסדרים על התבנית. ממשיכים באפייה לפי המתכון איך מכינים קלתית בצק פריך- קישור למתכון בהמשך. לפני האפייה יש לקרר את הטארט כחצי שעה במקרר או במקפיא.
- לאחר שהקלתית בטמפרטורת החדר ממשיכים. (אפשר גם יום אחר. הקלתית יכולה לחכות במקפיא כחודש או במקרר עד 3 ימים).
- בסיר על אש גבוה מביאים לרתיחה את השמנת והגלוקוזה. מערבבים.
- מנמיכים אש. מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד שמתקבלת תערובות אחידה. מורידים מהאש ומקררים ל-40 מעלות צלזיוס.
- לאחר שהתערובת הגיעה ל 40 מ"צ, (אם אין מדחום, שהסיר כמעט לא חם, אבל מספיק חם כדי להמיס את החמאה), מוסיפים את החמאה ובוחשים היטב לאיחוד.
- יוצקים את השוקולד לטארט האפוי והקר. אפשר להעזר בלקקן. מניחים על רשת קירור. לאחר שהשוקולד מתקרר ומתקשה, כמספר שעות. מעבירים למקרר בפעמון.
- לאחר שעתיים מינימום במקרר, ניתן להוציא את הטארט ולקשט.
- רצוי להגיש בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר.
- איך מכינים קלתית בצק פריך- למתכון לחצו כאן. לפני האפייה יש לקרר את הטארט כחצי שעה במקרר או במקפיא.
- ניתן להכין את הקלתית גם ממתכון לעוגיות פראוניות. למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 02/03/2019
עוד מתכונים שיעניינו אותך !