פקורה פקיסטנית, פריטר ירקות
פָּקוֹרה הוא חטיף או מתאבן מטוגן הנפוץ בכל תת היבשת ההודית, כאן הוא בגרסה מפקיסטן. טעים במיוחד, קל להכנה ויכול לשמש כמתאבן לפני ארוחה או כתוספת לצידה. מוגש בדר"כ עם מטבל צ'אטני. פריטר ירקות נהדר.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: בלילה בטיגון עמוק
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 25 דקות
מספר סועדים: 12+
- מחבת טיגון עמוק / וואק.
- קערה.
- כף ערבוב.
- כפית או שתי כפיות.
- מגבת נייר.
- כף מחוררת (לא כף מפלסטיק).
- 90 גרם בצל יבש,קצוץ דק.
- 1 תפוח אדמה קטן, (כ-100 גרם), חתוך לקוביות.
- צ'ילי ירוק, קצוץ.
- חופן עלי כוסברה , קצוצים.
- 1 כפית כמון.
- 1 כפית צ'ילי אדום, כתוש.
- 1/2 כף (גדושה) זרעי כוסברה, כתושים למחצה.
- פחות מ 1/8 כפית סודה לשתייה.
- 1 כפית קורנפלור.
- 1 + 1/8 כפיות מלח דק.
- 1 כוס קמח חומוס (140גרם)-יש גם בחנויות טבע שטוחנים במקום.
- 3/4 כוס מים (לטעם כדאי מינרליים).
- שמן (לפי הצורך לטיגון עמוק).
- לפני שתחילים: *השמן חייב להיות חם מאוד לפני שטובלים בו את הכדורים. *כמות המים יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקמח-חומוס שתבחרו. לכן, שימו את הכמות שבמתכון ורק במידה ויש צורך הוסיפו עוד קמח-חומוס או עוד מים.
- שפכו את השמן למחבת העמוק. חממו על אש נמוכה. תנו לו להתחמם לאיטו.
- בקערה מערבבים יחד בצל, תפוחי האדמה, צ'ילי ירוק וכוסברה.
- מוסיפים את הכמון, צ'ילי אדום כתוש, זרעי כוסברה, סודה לשתיה, קורנפלור, מלח, קמח וקמח חומוס. מערבבים יחד.
- לאט לאט מוסיפים את המים ומערבבים. צריכה להיווצר בלילה סמיכה.
- הגבירו את החום לאש בינונית. (עם מדחום כ- 170 מעלות).
- שימו מעט בלילה במחבת, אם הבלילה עולה למעלה האש חמה מספיק.
- ניתן להשתמש בכפית אחת לקחת מהבלילה ולמזוג למחבת או השתמשו בשתי כפיות כדי לשים מהבלילה בתוך השמן. כפית אחת לוקחת מהבלילה וכפית אחת מורידה למחבת. הפקורה צריכה להיות קטנה, כך שבטיגון התוכן והמעטפת יטוגנו באותה מידה.
- מטגנים עד לגוון חום זהוב, כך שיהיה צבע שווה בשני הצדדים.
- מניחים על מגבת נייר לספיגת הנוזלים.
- מעבירים לצלחת הגשה.
- ניתן להגיש לצד מטבל צ'אטני מהיר הכנה- למתכון לחץ כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 28/06/2019