מתכון גפילטע פיש מסורתי וחגיגי | יס-שף

גפילטע פיש מסורתי וחגיגי

דגים | קרפיון | פרווה  
דירוג  

קציצות הגפילטע פיש שלפנינו מוצאם מפולין. אני נתקלתי בחיי בשני סוגים, רוסי שבו הדג יותר כהה ופולני שבו הדג יותר בהיר. כאן הגרסה מפולין, מבית סבתא מרים מורשה. ממנה למדתי שבמשפחתה היו אוכלים את הגפילטע פיש לא רק בחג הפסח אלה מידי שבת. מאוד טעים ולא קשה להכנה. כמו כן, מתכון לחזרת לבנה שמכינים בבית, היא חריפה אבל תורמת לארוחה מושלמת. מסורת.

קטגוריה:  דגים

תת-קטגוריה:  קרפיון

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 6 שעות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • סיר רחב+ מכסה.
  • מסננת.
  • מעבד מזון + להב סכין.
  • קערה גדולה.
  • כלי אכסון.

מרכיבים:
  • לציר:
  • הראש של הדג.
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לחצי ועוד חצי.
  • 4 גזרים בינוניים, פרוסים לחצי.
  • 2 שורשי פטרוזליה.
  • חצי כף פלפל שחור שלם.
  • חצי כפית פלפל אנגלי שלם.
  • 2 כפות סוכר.
  • 1 כפית מלח.
  • 2.5 ליטר מים.
  • לקציצות הדג:
  • 1 ק"ג קרפיון טחון, להוציא את האידרה - איפה קונים? אתם מגיעים לחנות דגים ומריחים ריח רע- לצאת. דגים אינם מסריחים. קונים בחנויות עם דגים טריים.
  • 2 כפות גדושות קמח מצה.
  • 1 כף שקדים טחונים.
  • חצי כף פלפל שחור.
  • כפית מלח.
  • 2 הבצלים שבושלו בציר.
  • 2 כפות סוכר.
  • 1 גזר שבושל בציר.
  • חצי כוס מים מהציר.
  • 2 ביצים.
הוראות הכנה:
  1. ההנחיה הכי חשובה, לדעתנו, היא לדעת שלא מדובר בהכנה מסובכת. אלה קלה ודי פשוטה. אני זוכרת שראיתי את סבתא שלי מכינה ואח"כ אמא שלי מכינה וזה היה נראה לי סיפור... ואז אני הכנתי וראיתי שזה קל. השתדלו ללכת בדיוק לפי המתכון כדי שנשמר את הטעם של יהודי פולין שעובר מדור לדור. גם כשיוצא כלכך טעים רק אז המאכל עובר מדור לדור.
  2. מכינים את הציר. מבשלים בסיר את כל מרכיבי הציר עד רתיחה. מנמיכים אש ומבשלים למשך שעה וחצי.
  3. שולים את הבצל ובגזר. שמים בצד.
  4. מסננים את המים, ומחזירים לסיר את הציר.
  5. טועמים, טעים. לא נוגעים. מרגישים שחסר משהו.. פלפל שחור, מלח, סוכר- מתקנים תיבול אם צריך.
  6. הכנת המלית: עם מעבד מזון קוצצים את הבצל והגזר מהסיר. שמים בקערה גדולה.
  7. מכניסים את שאר חומרי המלית ומערבבים טוב לאיחוד. מכניסים למקרר ל -4 שעות לפחות.
  8. מחממים שוב את הציר.
  9. יוצרים בידים רטובות קציצות מהעיסה שבקערה. בגודל הרצוי לנו.
  10. מכניסים לסיר. מכסים חלקית.
  11. מבשלים כשעה על אש נמוכה-בינונית. מנמיכים אש ונותנים לדג להתקרר לאיטו בסיר.
  12. רק אחרי שהסיר התקרר, מעבירים את הדגים לכלי אחסון ולמקרר.
  13. להגשה: מעבירים לכלי הגשה, מקשטים כל קציצה בגזר, אותו הכנו בציר.
  14. מגישים למרכז השולחן לצד חזרת לבנה- ראו מתכון באתר.
  15. ניתן להכין גם פרוסות דג ולמלא במילוי.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 05/07/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'