מתכון טארט אגסים וקרם שקדים  ללא דֹּפִי | יס-שף

טארט אגסים וקרם שקדים ללא דֹּפִי

מאפים | טארט | חלבי  
דירוג  

טארט אגסים הינו קינוח טעים בכל ארוחה. עטוף שקדים ומתיקות אגסית מופלאה הנותנים יחד טעם וניחוח נהדרים. קל להכנה.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  טארט

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • סיר בינוני.
  • תבנית קוטר 22 ס"מ.
  • מסננת.

מרכיבים:
  • הכנת הקלתית בקוטר 22 ס"מ- מתכון בהמשך- ללא אפיית הקלתית. את הקלתית ניתן להכין גם יום לפני. הכנת הקרם שקדים - מתכון בהמשך.
  • להכנת האגסים:
  • כ-12 אגסים*.
  • 1/2 ק"ג סוכר.
  • 1 ליטר מים.
  • כף תמצית וניל.
  • כף מיץ לימון.
  • 2 כוסות יין לבן- לא חובה.
  • *ניתן להמיר בתפוחים/ שזיפים/ תאנים וכדומה.
הוראות הכנה:
  1. מכינים את הקלתית על פי הוראות ההכנה. בהבדל אחד: ללא אפייה עיוורת, כלומר ללא אפייה. מעבירים למקפיא או למקרר.
  2. קולפים את האגסים, מחלקים את האגס לשניים לאורכו. מנקים מגרעינים. פורסים לאורך, לפרוסות לא עבות. *אפשרות נוספת: לקלף את האגסים>לחתוך כל אגס לחצי לאורכו>לנקות את הליבה.
  3. בסיר שופכים את המים והסוכר. מערבבים עד רתיחה. מורידים מהאש.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים הרטובים. מערבבים.
  5. מוסיפים את האגסים. מערבבים.
  6. מחזירים לכיריים על אש בינונית-נמוכה. כ-15 דקות. כדי שהטעמים יספגו באגסים.
  7. מקררים את הסיר. מוזגים את האגסים למסננת.כדי לפטר מהנוזלים.
  8. מוציאים את הקלתית מהמקרר.
  9. ממלאים בקרם השקדים.
  10. מסדרים את האגסים על הקרם שקדים, כמניפה, כך שהם חופפים זה לזה באופן חלקי.
  11. אופים בתנור שחוממם מראש ל- 160 מעלות צ. כ-50 דקות.
  12. מעבירים לרשת קירור. שומרים במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 22/09/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'