טארט אגסים הינו קינוח טעים בכל ארוחה. עטוף שקדים ומתיקות אגסית מופלאה הנותנים יחד טעם וניחוח נהדרים. קל להכנה.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: טארט
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- סיר בינוני.
- תבנית קוטר 22 ס"מ.
- מסננת.
- הכנת הקלתית בקוטר 22 ס"מ- מתכון בהמשך- ללא אפיית הקלתית. את הקלתית ניתן להכין גם יום לפני. הכנת הקרם שקדים - מתכון בהמשך.
- להכנת האגסים:
- כ-12 אגסים*.
- 1/2 ק"ג סוכר.
- 1 ליטר מים.
- כף תמצית וניל.
- כף מיץ לימון.
- 2 כוסות יין לבן- לא חובה.
- *ניתן להמיר בתפוחים/ שזיפים/ תאנים וכדומה.
- מכינים את הקלתית על פי הוראות ההכנה. בהבדל אחד: ללא אפייה עיוורת, כלומר ללא אפייה. מעבירים למקפיא או למקרר.
- קולפים את האגסים, מחלקים את האגס לשניים לאורכו. מנקים מגרעינים. פורסים לאורך, לפרוסות לא עבות. *אפשרות נוספת: לקלף את האגסים>לחתוך כל אגס לחצי לאורכו>לנקות את הליבה.
- בסיר שופכים את המים והסוכר. מערבבים עד רתיחה. מורידים מהאש.
- מוסיפים את שאר המרכיבים הרטובים. מערבבים.
- מוסיפים את האגסים. מערבבים.
- מחזירים לכיריים על אש בינונית-נמוכה. כ-15 דקות. כדי שהטעמים יספגו באגסים.
- מקררים את הסיר. מוזגים את האגסים למסננת.כדי לפטר מהנוזלים.
- מוציאים את הקלתית מהמקרר.
- ממלאים בקרם השקדים.
- מסדרים את האגסים על הקרם שקדים, כמניפה, כך שהם חופפים זה לזה באופן חלקי.
- אופים בתנור שחוממם מראש ל- 160 מעלות צ. כ-50 דקות.
- מעבירים לרשת קירור. שומרים במקרר.
- הכנת הקלתית בקוטר 22 ס"מ- למתכון לחצו כאן- ללא אפיית הקלתית. את הקלתית ניתן להכין גם יום לפני.
- הכנת הקרם שקדים - למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 22/09/2019