מתכון גנאש כחול מהיר הכנה | יס-שף

גנאש כחול מהיר הכנה

ציפוים | גנאש | חלבי  
דירוג  

קבלו את המדריך להכנת גנאש כחול. מתכון המכיל שתי דרכים להכנת גנאש כחול; דרך אחת על ידי שימוש בשוקולד לבן וצבע מאכל כחול. דרך שנייה, על ידי שימוש בצימקאו כחול. מתכון קל שיהפוך כל עוגה, לעוגת חוף עם בנות-ים, כרישים, גלשנים או כל רעיון אחר. כמובן שעל אותו עיקרון ניתן להכין צבעים נוספים.

קטגוריה:  ציפוים

תת-קטגוריה:  גנאש

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 20 דקות

מספר סועדים: 1-2 

כלים:

  • מתאים לעוגה עד קוטר כ- 28
  • סיר בינוני.
  • קערה.
  • כף ערבוב
  • רשת לעוגה/ של תנור.
  • תבנית אפייה.
  • מיקסר + וו הקצפה.

מרכיבים:
  • מתכון א'- (כמו בתמונה) בו כבר יש לנו שוקולד כחול, שהוא שוקולד צימקאו כחול/או שוקולד בצבע כחול (או בצבעים אחרים) אותו ניתן למצוא רק בחנויות אפייה או בקנייה באינטרנט.
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (לפרווה: שמנת צימחית).
  • 250 גרם שוקולד צימקאו כחול/שוקולד בצבע כחול (או כל צבע אחר).
  • מתכון ב'- צביעת שוקולד לבן לכחול:
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 250 גרם שוקולד לבן.
  • מעט מלח דק.
  • צבע מאכל כחול ג'ל, מספר טיפות.
הוראות הכנה:
  1. מתכון א:
  2. מערבבים בסיר שמנת מתוקה. עד לסף רתיחה. מורידים מהאש.
  3. מוסיפים לסיר את שוקולד הצימקאו.
  4. מערבבים טוב עד שכל השוקולד נמס. לוקח זמן.
  5. מצננים כ-10 דקות.
  6. מניחים את העוגה על רשת ומתחתיה תבנית אפייה.
  7. שופכים מהקערה את השוקולד במרכז העוגה. נותנים לשוקולד להתפזר ללא עזרה.
  8. אם השוקולד לא מגיע לכל המקומות שצריך, מטים מעט את הרשת. אין להשתמש בפלטה מדורגת.
  9. ממתינים עד שכל הגנאש ינזול מטה מן העוגה לתבנית האפייה.
  10. מקשטים את העוגה. במידה ולא תעשו כן מיד או תוך זמן קצר הגנאש יתייבש ואז יהיה ניתן להדביק לעוגה קישוטים רק עם שוקולד מומס, קרם או כל רעיון אחר.
  11. מתכון ב' - צביעת שוקולד לבן לכחול:
  12. מניחים בקערה את השוקולד הלבן. אם זה שוקולד קוביות אז שוברים לקוביות.
  13. מערבבים בסיר שמנת מתוקה ומלח. עד לסף רתיחה.
  14. יוצקים לקערה את סיר השמנת ומערבבים כל הזמן עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
  15. מוסיפים טיפה אחת של צבע כחול ומערבבים. אם יש צורך לגוון עמוק יותר. מוסיפים. אין לשים הרבה טיפות בבת אחת, השוקולד יהפוך לגושים.
  16. מעבירים למקרר לשעה או יותר - עד שהגנאש מתיצב ומתקרר.
  17. מעבירים למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים עד קבלת מרקם של קרם רך ויציב.
  18. מוכן. עברו להוראת הכנה מספר 6.

*העוגה: עוגת שוקולד רוויון, למתכון לחצו כאן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/12/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'