גאנה-בננה היא מנת קינוח פשוטה ומהירת הכנה. דרך קלה וחביבה לסיים ארוחה. מנפלאות המטבח הגאנאי. קינוח אהוב על מבוגרים וילדים כאחד. תענוג אפריקאי אמיתי. ספרו לנו בתגובות איך יצא.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 3-4
- תבנית אפייה 22 ס"מ/ 9 אינץ.
- 2 קערות.
- 2 כפות קוקוס טחון, ממותק.
- 1.5 כפיות ליקר קוראסאו /1.5 כפיות ברנדי.
- 1/2 כוס מיץ תפוזים.
- 2 כפיות קינמון.
- 1 כוס סוכר.
- כ- 6 בננות בשלות אך לא מידי.
- לעיטור:
- כ-100 גרם שמנת חמוצה/ קצפת + חופן סוכר חום.
- בקערה מערבבים את הקינמון והסוכר.
- טובלים את הבננה בתערובת עד שהם מכוסות באופן שווה.
- מסדרים את הבננות בתבנית האפייה. כאשר החלק השטוח כלפי מטה.
- מערבבים יחד מיץ תפוזים וליקר קוראסאו או ברנדי. מוזגים מעט על הבננות שבתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צ. לכ-20 דקות.
- קשטו ב-2 כפות של קוקוס.
- לעיטור: שימו כף או יותר של שמנת חמוצה, וקשטו את השמנת במעט סוכר חום. אפשר במקום שמנת חמוצה קצפת. רצוי להגיש חם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/06/2020