קֶלווילֶה הוא מאכל רחוב נהדר של פרוסות בננה מתובלות בתבלינים ומטוגנות בשמן. מה שהופך את הבננה המטוגנת להיות קלווילה, הוא טעם התבלינים המפולפל הנותן אפקט מתובל וטעים. מאכל אהוב וקל להכנה. אוכלים את הבננה המטוגנת כחטיף וכן כתוספת לארוחה. ארוחה שמתאימה לכל אירוע ולכל שעה ביום.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 3-4
- סיר/מחבת עמוק/ וואלק.
- בלנדר/מעבד מזון.
- קערה.
- כף ערבוב /לקקן.
- כף מסננת לטיגון.
- מגבת נייר.
- 3 בננות בשלות.
- 1 פלפל הבנרו/ חלפיניו (ראו תמונה: פלפל הבנרו משמאל- קיים בארץ. מימין חלפיניו)
- חצי בצל אדום, בינוני.
- גינגר טרי, גודל של אגודל/ גי'נגר טחון.
- 2 שיני שום קטנות.
- 2 שיני שום כתושות.
- שמן-לטיגון.
- מעט מלח.
- מעט פפריקה.
- מעט אגוז מוסקט טחון.
- מעט קינמון טחון.
- מקלפים את הבננה. חותכים אותה לאורך ולאחר מכן בפרוסות עבות לרוחב. באלכסון. רוחב של נגיסה וקצת. הניחו בקערה. * כך חותכים באוכל רחוב אבל כמובן שאפשר לפרוס איך שרוצים.
- בבלנדר קצצו יחד שום, גינגר, בצל אדום, פלפל חריף ומעט מים. הפעילו במהירות בינונית. עד שהתערובת הופכת לפירה.
- הוסיפו את הפירה שנוצר לקערת הבננות. גררו מעל מעט אגוז מוסקט, הוסיפו את השום הכתוש, מעט אבקת פפריקה. מעט קינמון ומעט מלח.
- ערבבו טוב הכל יחד.
- חממו סיר עם שמן. הכניסו את הבננות לסיר רק כאשר השמן רותח.
- בתחילת הבישול, תנו לבננות להיפרד אחד מהשנייה בעצמן ואל תערבבו גם כדי לא להסיר מהבננות את התבלינים. אך לאחר הפרדות הבננות יש לערבב ולהשגיח שהבננות יטגנו טוב ויקבלו צבע יפה של חום זהוב.
- הוציאו בעזרת כף מחוררת מהשמן והניחו על נייר סופג.
- העבירו לצלחת הגשה.
- מרקם התבלינים גמיש. ניתן הוסיף תבלינים נוספים כמו: אניס, ציפורן.
- בגאנה משתמשים בבננות מסוג "פלנטיין" שאינו קיים בארץ. הפרי של זנים אלה מכיל עמילן רב גם בהבשלה מלאה, ובדרך כלל אינו מתוק. בשונה מישראל, מרבית גידולי הבננה בעולם אינם של הזנים הנאכלים כפרי טרי ומתוק, אלא של זנים המשמשים כבסיס מזון (ויקיפדיה).
- התמונה מהאינטרנט.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 28/06/2020