מתכון עוגת קקאו הולנדי ללא דֹּפִי

עוגת קקאו הולנדי ללא דֹּפִי

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגת קקאו מושלמת; מלאה שוקולד לבן, שמנת, וניל. עוגה הנאפת לתענוג אחד גדול בכל ביס. עוגה כהה במיוחד, אוורירית במיוחד ומתוקה במידה הנכונה. עוגת שוקולד הולנדית, קלה להכנה. הקקאו ההולנדי שונה בתהליך הפקתו מהקקאו הרגיל והוא פחות חומצי. וכן, אפשר גם לקרוא לה עוגת שוקולד.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית כיכר 38X11 ס"מ/2 תבניות כיכר 30 ס"מ/ תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ או עם ארובה- משומנת ומוקמחת מעט בקקאו הולנדי- לא קמח. אנחנו בחרנו בתבנית כוורת - לראש השנה.
  • מיקסר+ וו גיטרה.
  • קערה בינונית + מטרפה/כף.
  • לקקן.
  • סכין.
  • מגש לעוגה.

מרכיבים:
  • 250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
  • 300 גרם סוכר.
  • 3 ביצים L.
  • 2 כפיות תמצית וניל.
  • 70 גרם אבקת קקאו הולנדי (בחנויות אפייה)-מנופה/קקאו משובח.
  • 300 גרם קמח.
  • 1 כפית אבקת אפיה.
  • 1/2 כפית סודה לשתייה.
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה.
  • כ-300 גרם שוקולד לבן, ציפס או גרוס.
  • לזיגוג: סירופ סוכר- מתכון בהמשך.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים עם מטרפה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקקאו.
  3. במיקסר, על מהירות בינונית, מערבבים יחד את החמאה והסוכר. כ- 5 דקות. ללא התערבות.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת.כל ביצה צריכה להתערבב עד איחוד ולאחר מכן - להוסיף את הביצה הנוספת.
  5. מוסיפים מעט מהשמנת החמוצה ובמעט מקערת הקמח בכל פעם ומערבבים עד איחוד.
  6. מוסיפים את תמצית הוניל, מערבבים מעט. מוסיפים את השוקולד הלבן, מערבבים מעט.
  7. יוצקים לתבנית, אפשר להעזר בלקקן.
  8. מכניסים לתנור ל 50 דקות. לאחר 50 דקות נכניס סכין למרכז העוגה, אם הוא יוצא יבש עם מעט פירורים לחים והעוגה נפרדת מעט מהדפנות- העוגה מוכנה.
  9. נעביר לרשת קירור.
  10. לאחר כ-15 דקות עם סכין חד נעבור על הדפנות.
  11. מוסיפים את הסירופ סוכר. על פי ההנחיות במתכון-ראו בהמשך.
  12. אם רוצים, עוטפים בציפוי לעוגה.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 21/08/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'