עוגת סוכריות צבעוניות ליום הולדת
עוגת 4 שכבות של עוגת ספוג בטעם וניל, עטופה כולה בקרם ובסוכריות צבעוניות. גם בכל שכבת וניל טעימה ערבבנו סוכריות צבעוניות המוסיפות לחגיגיות ולשמחה כאשר פורסים את העוגה. עוגה מקסימה ליום ההולדת.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: לימי הולדת/ מעוצבות
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 3 שעות
מספר סועדים: 7-8
- 4 תבניות 8 אינץ/ 20 ס"מ משומנות ומקומחות מעט. כדאי גם לשים נייר אפייה על הבסיס
^עבור 4 תבניות בקוטר 6 אינץ/15.24 ס"מ הפחיתו מכל הכמויות 250 גרם. השתמשו ב4 ביצים, 3 כפות חלב + 1/2 כפית וניל.
^^עבור 4 תבנית בקוטר 10 אינץ/25.4ס"מ הגדילו כל מרכיב ב250 גרם, השתמשו ב-12 ביצים, 9 כפות חלב +1.5 תמצית וניל. - קרטון גדול, או ארגז פלסטיק גדול - נועד כדי שנשים את הסוכריות על העוגה שלא יתפזרו לכל עבר.
- קערה.
- פלטה מדורגת.
- לקקן.
- מגרד פלסטיק לעוגה.
- מיקסר + וו גיטרה.
- משטח לעוגה.
- סטופר.
- לא חובה- טבעת חיתוך לעוגה/ צלחת
- הכמויות מתאימות לעוגת 4 שכבות- קוטר 20 ס"מ.
- 500 גרם סוכר/ סוכר דקדק.
- 500 גרם חמאה, רצוי לא מלוחה, בטמפרטורת החדר/ לפרווה: מחמאה ללא מלח/ מרגרינה.
- 8 ביצי חופש, L- בטמפרטורת החדר.
- 500 גרם- קמח תופח.
- 6 כפות חלב + 1 כפית תמצית וניל, מעורבבים יחד / לפרווה: 6 כפות שמנת צמחית +1 כפית תמצית וניל.
- כ- 1 כוס סוכריות לעוגה.
- לציפוי העוגה :
- קרם גבינה - לינק למתכון בהמשך.
- המון סוכריות לעוגה. תמיד עדיף שיהיה יותר מפחות. (כ-500 גרם).
- לפני שמתחילים: העוגה תמיד תצא יפה, גם אם לא תצמדו להוראות. אבל כדי שהיא תראה טוב ותהיה גם סופר טעימה יש ללכת בדיוק לפי ההוראות. לא לקצר תהליכים אחרת היא תהיה או יבשה מידי, או מתוקה מידי, או דחוסה מיד או משהו לא מושלם מידיי. לכן הצמדו להוראות. וכן, זה יקח יותר זמן אבל תצא לכם עוגה שתהמם את כולם ביופי ובטעם. זאת עוגה שנועדה לחלוקה לאורחים.
- למיקסר נכניס את הסוכר והחמאה ונערבב יחד חמש דקות ללא התערבות על מהירות בינונית- אם לא תעשו זאת תצא לכם עוגה יבשה ומתוקה מידי.
- הנמיכו למהירות איטית.שברו בקערה שתי ביצים והעבירו למיקסר. לאחר שהביצים התערבבו מעט בבלילה הגבירו מהירות. עד איחוד. שתי ביצים בכל פעם עד איחוד ואז עוד שתי ביצים והנמכת מהירות.אם לא תעשו זאת העוגה לא תצא אורירית.
- נוסיף כ-1 כוס של סוכריות לעוגה. נערבב.
- נעצור את המיקסר. אפשר להוציא את הקערה אם יותר נוח. נעביר לקערה את הקמח. על מהירות איטית נערבב את הבלילה. לאחר מכן נגביר מהירות, עד איחוד.
- נוסיף את החלב עם תמצית הוניל. נערבב טוב.
- נוציא את הקערה מהמיקסר ונערבב מעט עם לקקן. כדי לראות כי גם התחתית התערבבה היטב.
- נעביר את הבלילה לתבניות. אפשר בעזרת משקל. או עם כף גדולה ולחלק בכל פעם לתבנית אחרת.
- ניישר מעט בעזרת לקקן.
- בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צ. נאפה כ-30 דקות- אין לפתוח את התנור במשך הזמן הזה.
- לאחר הזמן נבדוק את כל העוגות. בנגיעה בעוגה לראות שהם גמישות למגע וגם בעזרת קיסם מעץ שנינעץ בכל עוגה ויוצא יבש.
- נעביר לרשת קירור. לאחר כ-20 דקות נעבור עם סכין על הדפנות ונוציא את העוגה מהתבנית. אפשר גם להשאיר עד קירור מוחלט.
- לאחר שכל העוגות התקררו. נמשיך.
- לא חובה, אבל כדאי אם רוצים מוסיפים לעוגות סירופ סוכר. מתכון בהמשך.
- לא חובה- עם טבעת חיתוך לעוגה או צלחת מישרים את כל דפנות העוגות. ואם צריך את הטופ. יקלו על מלאכת העיטוף.
- מכינים את הקרם גבינה, או כל קרם אחר.
- מורחים מעט קרם על המשטח לעוגה.
- מניחים את השכבה הראשונה.
- עם מרית מדורגת מורחים על העוגה את הקרם של השכבה הראשונה.
- מניחים את השכבה השנייה. וכן הלאה. מורחים גם קרם על השכבה העליונה.
- מורחים שכבה ראשונה סביב העוגה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מורחים את השכבה השנייה. מעבירים את הסוכריות לקערה.
- מעבירים את העוגה לקרטון/תבנית אפייה גדולה. מתחילים להדביק את הסוכריות לעוגה. מלמטה למעלה ומסביב. בזריזות.
- אם יש מקום שנשארו קרחות, מוסיפים. מפזרים גם על הטופ.
- לאחר מכן מנקים את המשטח לעוגה עם המרית.
- מזיזים את העודפים. לאחר שאין יותר עודפים דוחפים את הסוכריות חזרה לעוג כך שיווצר עיגול מושלם.
- מחזירים למקרר לכחצי שעה.
- ממשיכים לעטר בעיטור נוסף אם רוצים.
- שומרים במקרר עד זמן האירוע.
- לא חובה, אם רוצים מוסיפים לעוגות סירופ סוכר- למתכון והנחיות לחצו כאן.
- קרם גבינה: למתכון לחצו כאן. הכמויות מתאימות לעוגה/ ניתן להשתמש בכל קרם אחר שמתאים לציפוי עוגות שאתם אוהבים:למשל: קרם חמאה, קרם תפוז, קרם וניל.
- לציפוי פרווה: קרם מרשמלו. למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/08/2019